Cât te costă să conteşti în instanţă o amendă de circulaţie

In this article:

Orice proces-verbal de constatare a contravenţiei poate fi contestat în instanţă, în termen de 15 zile de la data înmânării sau comunicării .

Plângerea împotriva procesului-verbal se taxează cu 20 de lei, conform OUG nr. 80/2013. Taxa este fixă şi nu depinde în niciun fel de tipul contravenţiei împotriva căreia se depune plângerea.

Soferii care au primit o amenda de circulatie pot ataca in instanta procesul-verbal de contraventie daca urmeaza cativa pasi prevazuti de legislatia in vigoare si daca achita o taxa judiciara de timbru. 

Potrivit prevederilor legale in vigoare, orice proces-verbal de constatare a contraventiei poate fi contestat in instanta, in termen de 15 zile de la data inmanarii sau comunicarii acestuia.

Plangerea impotriva procesului-verbal se taxeaza cu 20 de lei, conform OUG nr. 80/2013, care stabileste, la art. 19, ca „in materie contraventionala, plangerea impotriva procesului-verbal de constatare si sanctionare a contraventiei, precum si calea de atac impotriva hotararii pronuntate se taxeaza cu 20 lei„.  Aceeasi suma de 20 de lei se va achita si in cazul in care contravenientul ataca cu recurs si hotararea judecatoreasca prin care s-a solutionat plangerea

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp