Restituirea, de catre serviciul rutier, in conditiile legii, a permisului de conducere. CHIAR SI DUPA HOTARÂREA DIN 12 APRILIE 2021 A CURTII SUPREME ( RIL ds.3373/1/2020)

Tuturor persoanelor care au apelat la serviciile noastre le-a fost restituit permisul. Fara nicio exceptie!

contesto.ro te poate ajuta doar in cazul unei contraventii.

Actul de identitate, procesul-verbal si dovada achitarii taxei de timbru judiciar pe care o obtine contesto.ro

contesto.ro ofera solutii pentru soferii sanctionati contraventional cu suspendarea permisului de conducere pentru o perioada de la 30 la180 zile.

Pe loc, daca prezinti politiei dovada inregistrarii plangerii contraventionale, obtinuta si pusa la dispozitia ta de contesto.ro. Sau, in cateva zile lucratoare, in functie de Serviciul sau Brigada de politie rutiera, daca soliciti restituirea permisului prin corespondenta, la adresa indicata.

De la 2-3 luni la mai mult de 1 an. O precizare a termenului de judecata nu poate fi facuta. 

Nu. In situatia in care hotararea definitiva prin care se anuleaza procesul-verbal sau se constata nulitatea absoluta a procesului-verbal nu vă mai revine nicio obligatie nici fata de instanta, nici fata de politie, nici de plata a amenzii.

Se poate face apel.

Legea prevede obligatia ca, la ramanerea definitiva a hotararii de respingere a contestatiei, in 30 de zile permisul sa fie depus sau trimis la politie.

De la data depunerii la serviciul/brigada de politie rutiera a cererii de restituire si a dovezii inregistrarii plangerii impotriva procesului verbal de contraventie, respectiva institutie este obligata sa opereze, in evidenta informatica nationala, mentiunea ca aveti dreptul de a conduce, ca urmare a contestatiei.

Da! contesto.ro ofera suportul necesar restituirii permisului, in conditiile legii, indiferent de tara care a emis permisul (UK, Italia, Spania, Germania, Danemarca etc) sau unde locuieste detinatorul permisului.

Nu neaparat! Contestatia suspenda inclusiv obligatia de plata a amenzii care, in caza de admitere, se anuleaza.

Da! contesto.ro are solutia pentru aceasta situatie.