E bine sau nu sa semnezi procesul verbal de contraventie

In this article:

Semnezi procesul verbal de contraventie

Intrebarea daca semnezi procesul verbal de contraventie in caz de permis suspendat am primit-o de la foarte multi clienti Contesto pe care i-am ajutat sa recupereze permisul suspendat.

In acest articol va prezentam avantajele si dezavantajele in cazul in care semnezi procesul verbal prin care ti-a fost suspendat permisul

Semnarea procesului verbal

De la inceput, trebuie sa stii ca semnarea procesului verbal este un drept, nu o obligatie. Legea prevede acest lucru! Prin urmare, poti sa il semnezi sau nu, in functie de ce parere ai despre fapta care a fost constatata.

Procesul verbal este intocmit doar de catre un agent constatator. Acesta are obligatia sa treaca in procesul verbal si mentiunile tale.

De ce e bine sa semnezi procesul verbal

Semnarea nu presupune ca esti de acord cu cele mentionate in procesul verbal. In cazul in care il semnezi, agentul constatator iti va inmana o copie a acestuia. In caz contrar, procesul verbal va fi trimis prin posta. In aceasta situatie, risti sa nu intri in posesia lui in perioada de 15 zile de valabilitate a dovezii înlocuitoare a permisului de conducere.

Optim este ca agentul sa menționeze orice observație. Iar dacă nu o face si ai martor, este o cauza de anulare a procesului verbal dinte cele mai solide. Este adevărat ca au fost cazuri de mentiuni indecente și, de aceea agenții refuza, uneori, consemnarea.

Odata ce ai intrat in posesia lui, poti utiliza Contesto pentru a trimite o contestatie si pentru a-ti recupera rapid permisul suspendat.

Daca vrei, poti sa faci acum contestatia.

Cum iti recuperezi permisul prin Contesto

Este foarte simplu si rapid! Totul se face 100% online si nu trebuie sa te mai deplasezi la ghisee sau sa te confrunti cu birocratia excesiva.

Contesto va face pentru tine urmatoarele:

  • Redacteaza contestatia
  • Achita taxa de timbru
  • Expediaza contestatia la judecatoria competenta
  • Obtine dovad inregistrarii plangerii tale
  • Redacteaza cererea de restituire, in conditiile legii, a permisului de conducere suspendat
  • Expediaza cererea de restituire catre Inspectoratul de Politie competent

Toate acestea pentru ca tu sa primesti, in cel mai scurt timp, permisul suspendat.

Contesto a recuperat permisul de conducere suspendat.

Contesto te ajuta sa-ti recuperezi permisul suspendat.

Totul este simplu si se face 100 % online. Rezolvi doar din click-uri.

De ce nu e bine sa semnezi procesul verbal

Ca si dezavantaj, daca nu semnezi procesul verbal, nu poti intra in posesia lui. Ti se va elibera doar dovada. Daca nu semnezi, PV-ul va fi trimis, ulterior, la adresa unde ai domiciliul. Principala problema este ca, de cele mai multe ori, va ajunge cu intarziere. Poate ajunge la tine peste 30 zile sau poate peste doua luni. In tot acest interval, nu poti contesta retinerea permisului pentru ca nu ai procesul verbal.

Informatii suplimentare

Daca ai nelamuriri ne poti contacta. Iti spunem care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmezi pentru recuperarea permisului suspendat. Ne poti contacta pe WhatsApp, Facebook sau telefonic.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp