Cum recuperez permisul suspendat

In this article:

Cum recuperez permisul suspendat?

Cum recuperez permisul suspendat este intrebarea pe care ti-o pui atunci cand te confrunti cu problema unui permis de conducere suspendat din cauza faptului ca ai savarsit o abatere prevazuta de OUG 195/2002 (codul rutier).

Daca tocmai ati fost sanctionat si aveti permisul de conducere suspendat, trebuie sa stiti ca legea va da dreptul sa contestati procesul verbal prin care vi s-a retinut permisul de conducere, printr-o plangere care trebuie depusa la judecatoria competenta.

Prin Contesto, iti poti recupera permisul de conducere suspendat in cel mai scurt timp, fara sa mai pierzi timpul pe la judecatorie, la ghiseele de plata a taxei de timbru sau la cele ale politiei rutiere.

Te ajutam sa redactezi toate documentele, sa achiti taxa de timbru si sa trimiti o cerere de restituire permis suspendat la politie pentru ca sa primesti permisul de conducere suspendat direct acasa.

Care este termenul in care se poate contesta procesul verbal

Conform legii, procesul verbal poate fi contestat in termen de 15 zile de la comunicare, prin depunerea unei plangeri la judecatoria competenta.

Trebuie redactata o contestatie permis suspendat si depusa la judecatorie in termen de maxim 15 zile de cand v-a fost comunicat procesul verbal.

Cum redactez o contestatie permis suspendat

Contestatia impotriva procesului verbal de constatare a contraventiei trebuie sa fie adresata judecatoriei competente si trebuie sa contina mai multe elemente.

In contestatie, trebuie specificat seria si numarul procesului verbal, data acestuia precum si serviciul politiei rutiere din care face parte agentul constatator.

Trebuie mentionate motivele pentru care crezi ca ai fost nedreptatit si lucrurile nu s-au intamplat asa cum au fost ele mentionate in procesul verbal. Trebuie sa descrii mai multe amanunte care sa fie in favoarea ta si sa fie convingatoare pentru instanta.

Unde se trimite o contestatie permis suspendat – Cum recuperez permisul suspendat

Dupa ce ai redactat plangerea, aceasta se depune la judecatoria competenta in a o solutiona, la care se adauga documentele necesare, inclusiv dovada achitarii taxei de timbru.

Redactare cerere restituire permis suspendat

Pentru a putea intra in posesia permisului suspendat, este necesara redactarea unei cereri de restituire a permisului suspendat, adresata unitatii de politie competenta in aprobarea acesteia. Depunerea acestei cerereri se va face impreuna cu dovada inregistrarii plangerii contraventionale la judecatoria competenta.

De unde se ridica permisul suspendat

Permisul suspendat se poate ridica de la unitatea de politie unde a fost depusa cererea sau poate fi trimis, prin posta, direct la domiciliu.

Cum recuperez permisul suspendat online – Contesto iti ofera ajutor 100 % online

Pentru a economisi timp si bani, poti utiliza Contesto, inovatia tehnologica care te va ajuta la recuperarea permisului suspendat.

Multi dintre cei care au utilizat Contesto si-au recuperat permisul in mai putin de 48h.

Pentru a te scuti de birocratia si stresul aferente unei astfel de proceduri, iti punem la dispozitie cel mai complet serviciu.

Redactare online model contestatie proces verbal permis suspendat

Prin acesta, te ajutam sa redactezi online o plangere impotriva procesului verbal de constatare a contraventiei (drept oferit de catre OUG 195/2002).

Taxa de timbru online permis suspendat – Cum recuperez permisul suspendat

Mai mult, achitam noi taxa de timbru si identificam judecatoria competenta unde se va trimite plangerea. Si pentru ca iti punem la dispozitie cel mai performant serviciu din acest domeniu, te vom anunta si cand a fost inregistrata plangerea ta.

Redactare online model cerere restituire permis suspendat

Tot prin Contesto, te ajutam online la completarea cererii de restituire a permisului de conducere care ti-a fost suspendat si te ajutam sa o expediezi de serviciul de politie rutiera care iti va elibera permisul suspendat.

De ce sa utilizez Contesto – 100 % ajutor online pentru redobandire permis suspendat

Utilizam tehonologie de ultima ora pentru a te ajuta 100 % online: redactezi, semnezi si depui toate documentele exclusiv online!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp